Οργανωτική δομή και διαχείριση του Έργου / Περιγραφή της σύμπραξης των συμμετεχόντων (για συνεργατικά έργα)
Η εταιρία ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ έχει αναλάβει συντονίστρια του προτεινόμενου έργου καθώς διαθέτει την απαραίτητη υποδομή και προσωπικό για τις ανάγκες του συντονισμού. Συγκεκριμένα συντονιστής του έργου θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Τσοκτουρίδης που εργάζεται ως υπεύθυνος ερευνητικού τμήματος στην επιχείρηση ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ, έχοντας εμπειρία πολλών ετών τόσο σε ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο όσο και στον ΕΛΓΟ-Δήμητρα καθώς και σε άλλους ερευνητικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού (βλ. cv). Το έμπειρο λογιστήριο της εταιρίας είναι σε θέση να διεκπεραιώσει τον οικονομικό χειρισμό του προγράμματος και να προσφέρει ότι υποστήριξη χρειαστεί στους άλλους φορείς, οι οποίοι έχουν επίσης εμπειρία στο χειρισμό παρόμοιων προγραμμάτων.
Η εταιρία επίσης έχει υλοποιήσει με επιτυχία αναπτυξιακά προγράμματα και το προσωπικό υποστήριξης έχει σχετική εμπειρία. Επιστημονική υπεύθυνη του έργου θα είναι Δρ. Αικατερίνη Γρηγοριάδου (Γκλαβάκης) με πολύχρονη εμπλοκή στις διαδικασίες έρευνας και στη διαχείριση ερευνητικών προγραμμάτων και βιομηχανικής έρευνας στον ιδιωτικό τομέα(βλ. cv). Θα είναι η υπεύθυνη μαζί με το υπάρχον προσωπικό και το νέο που θα προσληφθεί για το πρόγραμμα στα εργαστήρια του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων και το προσωπικό της εταιρείας ΘΕΟΦΡΑΣΤΟΣ που θα συμμετέχει στα πειραματικά για ορθή λήψη αποτελεσμάτων. Θα συνεργαστεί στενά, με το Εργαστήριο Εδαφολογίας του ΑΠΘ και το ΤΕΙ Κρήτης για τις ανάγκες του προγράμματος, καθώς αλληλοσυμπληρώνονται στις ανάγκες του έργου. Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα διαθέσει προσωπικό και υλικά για τις εφαρμογές λιπάνσεων ακριβείας αναπαραγωγής και καλλιέργειας των ενδημικών ειδών της Κρήτης και λήψεις παρατηρήσεων σε συνεργασία με το προσωπικό του ΙΓΒΦΠ. Το προσωπικό του ΑΠΘ θα είναι υπεύθυνο για τις δειγματοληψίες φυτικών ιστών και εδάφους και για τις αναλύσεις αυτών για ανόργανα συστατικά. Αυτό θα βοηθήσει στην κατανόηση της αποτελεσματικότητας εφαρμογής των μεταχειρίσεων στη θρέψη του φυτού αλλά και στη φυσιολογία αυτού, καθώς η ανόργανη θρέψη σχετίζεται με τη φυσιολογία του φυτού σε πολλαπλά επίπεδα. Τέλος, το προσωπικό του ΙΓΒΦΠ, ΑΠΘ και ΘΕΟΦ θα μετρήσει την αποτελεσματικότητα των πειραματικών εφαρμογών στην καλλιέργεια και αναπαραγωγή των φυτών, τη βλαστική ανάπτυξη των φυτών, την παραγωγικότητα και ποιότητα σε άνθη σε όλα τα είδη μελέτης.
Κατά την εκτέλεση των εργασιών την επίβλεψη και τον συντονισμό θα έχουν από κοινού ο Δρ. Τσοκτουρίδης (Θεόφραστος), η Δρ. Αικ. Γρηγοριάδου (Γκλαβάκης), ο Δρ. Ν. Κρίγκας (συστηματικός βοτανικός ΙΓΒΦΠ), ο Δρ. Κ. Πασχαλίδης (ΤΕΙΚ) και η καθηγήτρια Θ. Μάτση (Εδαφολογία ΑΠΘ) σχηματίζοντας ομάδα που θα οργανώνει τις επιμέρους λεπτομέρειες του προγράμματος (πρόοδος, αναπροσαρμογές, χρονοδιαγράμματα). Τα ερευνητικά Εργαστήρια και οι επιχειρήσεις από κοινού θα φροντίσουν για τη διάχυση των αποτελεσμάτων του Έργου.
Γενικά η σύμπραξη των συγκεκριμένων φορέων μπορεί να χαρακτηριστεί ως πλεονέκτημα και παράγοντας επιτυχίας του προτεινόμενου έργου, είναι απόλυτα συμπληρωματική και εξασφαλίζει την κάλυψη όλων των επιστημονικών πεδίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση και την επίτευξη των στόχων του.